123Lens en duurzaam ondernemen: hoe wij een steentje bijdragen aan een betere wereld

In de afgelopen jaren is er veel te doen geweest rondom duurzaamheid en het maken van milieubewuste keuzes. Niet alleen voor consumenten, maar ook zeker voor bedrijven. Bij 123Lens staat duurzaam ondernemen dan ook hoog in het vaandel. Ben jij benieuwd welke stappen wij allemaal ondernemen om een steentje bij te dragen aan een betere wereld? Lees dan vooral verder.

Webshop met duurzame lenzen

Wat is duurzaam ondernemen nou eigenlijk?

Met de term ‘duurzaam’ worden particulieren en bedrijven bedoeld die rekening houden met mens, dier en milieu. Ze denken hierbij niet alleen aan nu maar ook aan de toekomst. Wil je duurzaam ondernemen? Dan zul je dus eerst moeten kijken op welke manieren jouw bedrijf de planeet belast. Denk hierbij bijvoorbeeld aan:

  • energie en waterverbruik
  • CO2 uitstoot door transport
  • de grondstoffen die je gebruikt voor de productie
  • Afval
  • Plastic

Zodra je weet wat de meest schadelijke punten zijn, kun je op zoek gaan naar goede alternatieven. Duurzaam ondernemen is dus eigenlijk niet meer dan de meest milieuvriendelijke keuzes maken als bedrijf. En 123Lens helpt graag een handje mee!

Dit doet 123Lens om duurzaam te ondernemen

123Lens heeft duurzaamheid hoog in het vaandel staan. We zijn dan ook altijd op zoek naar milieubewuste alternatieven. De volgende stappen hebben wij reeds gezet in ons doel om duurzaam te ondernemen:

Zo draagt 123Lens bij aan een beter milieu Naast de handige packs bieden we onze klanten ook nog eens 10% combinatiekorting op lenzenvloeistof wanneer ze contactlenzen en lenzenvloeistof in 1 keer bestellen. Ook dit doen we zodat er minder pakketjes hoeven te worden verstuurd en we de uitstoot en het verpakkingsmateriaal tot een minimum kunnen beperken.

We kopen grote voorraden in om de CO2 uitstoot te verminderen

123Lens werkt samen met verschillende lenzenfabrikanten. Dit betekent dat we bij meerdere leveranciers bestellen en dus veel verschillende postpakketten ontvangen. Bij het transporteren van deze pakketten komt natuurlijk CO2 vrij. Om deze uitstoot tot een minimum te beperken, doen wij ons best om klimaatbewust in te kopen. Dit betekent dat we kijken naar de populariteit van een product in onze webshop. Zien we dat een product vaak wordt gekocht? Dan bestellen we er direct een groot aantal van. Zo zorgen we ervoor dat wij de lenzen altijd op voorraad hebben, en hoeven onze leveranciers veel minder vaak postpakketten naar ons te versturen.

Naast het beperken van de CO2-uitstoot van het vervoer, is dit ook nog eens een duurzame keuze op het gebied van verpakkingsmateriaal. Door grote bestellingen te plaatsen zorgen we ervoor dat onze leveranciers alles in 1 grote doos kunnen versturen in plaats van meerdere kleine dozen.

Wij bieden onze lenzen aan in handige packs

We doen er niet alleen alles aan om onze inkoop zo milieubewust mogelijk te laten verlopen. Ook bij de verkoop houden we zoveel mogelijk rekening met het beperken van de CO2-uitstoot van het transport. Onze contactlenzen zijn daarom niet alleen per doosje bestelbaar, maar ook in handige packs. Deze packs zijn niet alleen milieubewust maar ook nog voordeliger voor onze klanten. En maak je geen zorgen over de houdbaarheid van contactlenzen, want ze blijven zeer lang goed.

Draag je daglenzen? Dan heb je bij ons de keuze tussen 30-pack of 90-pack. Wil je een nog grotere voorraad opbouwen thuis? Dan kun je ook meerdere packs in 1 bestelling plaatsen. De korting kan hierbij oplopen tot maar liefst 19%

Draag je week of maandlenzen? Dan bieden we onze lenzen aan in 3-packs of 6-packs. Natuurlijk kun je ook bij deze opties meerdere packs in 1 keer bestellen. De korting kan dan oplopen tot 26%.

Op onze website maken we gebruik van symbolen van duurzaamheid

Wanneer je door ons uitgebreide assortiment scrolt, zul je zien dat bij sommige lenzen een gekleurd vakje te zien is. Hierin staat vaak in 1 woord omschreven wat deze contactlenzen speciaal maakt. Op het gebied van milieubewustheid maken we onderscheid tussen twee verschillende symbolen:

Een groen blaadje – Dit betekent dat er bij het productieproces van deze lenzen rekening is gehouden met mens, dier en milieu. De lenzen zijn op een duurzame wijze tot stand gekomen. Of de uitstoot die is veroorzaakt door de productie wordt op een andere manier gecompenseerd.

Een blauw recycle logo – Dit betekent dat de lenzen recyclebaar zijn, en kunnen worden hergebruikt voor bijvoorbeeld het maken van tuinmeubelen of andere nuttige spullen.

Op deze manier maken we het voor onze klanten gemakkelijk om een duurzame keuze te maken. De symbolen van duurzaamheid vind je onder andere terug bij de recyclebare contactlenzen van .

We kiezen voor recyclebaar verpakkingsmateriaal op maat

We hebben het allemaal weleens meegemaakt: je hebt iets kleins besteld maar het wordt geleverd in een gigantisch grote doos. Dit is niet alleen vervelend voor de klant, maar ook slecht voor het milieu. Niet alleen gebruik je hierbij onnodig veel karton, maar je pakket neemt ook meer ruimte in beslag. Hierdoor kan de pakketbezorger minder dozen kwijt in de bus, en moet hij vaker op en neer rijden. Slecht voor de CO2-uitstoot dus!

Om dit te voorkomen maakt 123Lens gebruik van recyclebare postdozen in meerdere maten. Waar mogelijk verpakken we onze lenzen in brievenbuspakketten, die dus gewoon door de postbode (op de fiets!) kunnen worden bezorgd. Is jouw bestelling te groot voor de brievenbus? Dan zullen we je bestelling altijd verpakken in een zo klein mogelijke pakketdoos, waardoor er weinig tot geen loze ruimte overblijft. En als er nog ruimte overblijft, wordt deze opgevuld door biologisch afbreekbare luchtkussens of hergebruikt karton. Dit is niet alleen goed voor het milieu, maar het scheelt jou ook veel ruimte in de papierbak.

Duurzaam ondernemen bij 123Lens

We vertellen onze klanten hoe ze hun contactlenzen het beste kunnen deponeren

Contactlenzen worden nog veel te vaak door de gootsteen of het toilet gespoeld. Dit kan zeer veel schade toebrengen aan het milieu. Deze contactlenzen komen namelijk terecht in ons riool, waar ze langzaam afbreken tot kleine plastic deeltjes. Deze microplastics zijn te klein om nog uit het water gefilterd te kunnen worden, waardoor ze uiteindelijk terechtkomen in ons leidingwater. Dit is niet alleen slecht voor onze gezondheid, maar ook voor de zee en alle zeedieren.

Op verschillende plekken op onze website, zoals in dit uitgebreide artikel, wijzen wij onze klanten erop dat contactlenzen in Nederland tot het plastic afval behoren en dus in de plasticbak dienen te worden gedeponeerd.

Oog voor energieverbruik op kantoor en in onze magazijnen

De klimaatbewuste keuzes beperken zich natuurlijk niet alleen tot onze webshop. Ook op kantoor en in de magazijnen zijn we continu bezig met duurzaamheid. 123 Lens is bijvoorbeeld volledig gasloos en wekken wij onze eigen energie op met zonnepanelen. Ook beperken we ons energieverbruik door geen lampen aan te laten in ongebruikte ruimtes. Het gehele team houdt de laatste ontwikkelingen op het gebied van duurzaamheid goed in de gaten. Door met elkaar in gesprek te blijven, en open te staan voor nieuwe ideeën, blijven we manieren vinden om duurzamer te werken.

Heb je na het lezen van dit artikel nog vragen? Dan mag je natuurlijk altijd contact met ons opnemen. Je kunt er in ieder geval gerust op zijn dat 123Lens de laatste innovaties op het gebied van duurzaamheid goed in de gaten houdt.

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *