Kampeertips voor contactlensdragers

Ga jij dit jaar op kampeervakantie? 123Lens heeft de handigste kampeertips voor contactlensdragers op een rijtje gezet. Deze tips zijn overigens ook goed om te weten als je overnacht in een hotel, maar wel veel tijd wilt doorbrengen in de natuur.

Alles over kamperen met lenzen

Welke lenzen kun je het beste dragen als je gaat kamperen?

Alle contactlenzen zijn prima te dragen tijdens een kampeervakantie. Het verschil zit hem voornamelijk in de voorbereiding, het onderhoud en de hygiëne.

Voor een zorgeloze kampeervakantie raden wij je aan om te kiezen voor daglenzen. Deze haal je ’s ochtends uit de blister en gooi je aan het eind van de dag gewoon weg. Hierdoor weet je zeker dat de lens schoon en hygiënisch is. Ook zul je aan een stuk minder spullen hoeven te denken bij het inpakken van je koffers, want lenzenvloeistof en lenzendoosjes zijn overbodig.

Bij week- of maandlenzen moet je, naast de lenzen zelf, ook voldoende vloeistof, een lenzendoosje en desinfecterende doekjes meenemen. Het neemt dus meer ruimte in beslag. Daarnaast vereisen week- en maandlenzen meer onderhoud dan daglenzen. Zo zul je ze iedere dag weer netjes moeten opbergen.

Kamperen met je lenzen in Hou er rekening mee dat in de handbagage in het vliegtuig geen flacons meegenomen mogen worden met een inhoud meer dan 100ml.

Een goed begin is het halve werk! Met deze tips zorg je ervoor dat je jouw contactlenzen veilig mee kunt nemen op vakantie.

Check of een reservebril verplicht is in het land waar je naartoe gaat

In sommige landen is het verplicht om, als je lenzen of een bril draagt, te allen tijde een reservebril in de auto te hebben liggen. Landen waar deze regel voor geldt zijn o.a populaire vakantiebestemmingen zoals Cyprus, Duitsland, Frankrijk, Italië en Spanje. Om te controleren of het land waar jij naartoe gaat ook deze regel hanteert, raden we je aan de  te raadplegen.

Bekijk hoeveel lenzenvloeistof je nodig hebt

Een grote fles vloeistof meenemen op vakantie neemt vaak onnodig veel ruimte in beslag. Het kan handiger zijn om kleinere hoeveelheden mee te nemen. Veel mensen gieten hun lenzenvloeistof over in een kleiner reisflacon, maar wij raden dat ten sterkste af. Door het overgieten van de vloeistof kan de steriliteit namelijk in het geding komen. Een betere oplossing is het aankopen van specialie flight packs. Deze kun je natuurlijk vinden in de webwinkel van 123Lens.

Ga je op vliegvakantie? Vrijwel al onze flight packs hebben een inhoud van maximaal 100ml, waardoor je ze gewoon in de handbagage mag meenemen. Kies je toch voor een grote fles lenzenvloeistof? Dan zul je deze in je koffer moeten meenemen.

Tips voor contactlensdragers tijdens een kampeervakantie

Eenmaal aangekomen op je vakantiebestemming kan de pret pas echt beginnen! Met deze handige tips weet je waar je op moet letten. Zo kun je je ogen optimale bescherming bieden.

Bewaar je contactlenzen en vloeistof op een koele plek

Natuurlijk hopen we dat je kan genieten van lekker warm en zonnig weer tijdens je vakantie. Contactlenzen en lenzenvloeistof zijn echter een stuk minder dol op warmte. Ze moeten daarom op een koele plek bewaard worden. Caravans en tenten kunnen enorm warm worden, wat het moeilijk maakt om contactlenzen op kamertemperatuur te bewaren. Wij raden je daarom aan om je lenzen en de fles lenzenvloeistof in een handdoek te rollen. Deze opgerolde handdoek leg je vervolgens op een beschutte en schaduwrijke plek in de caravan of tent. Zo bescherm je je lenzen tegen de ergste hitte.

Kampeertips voor wie lenzen draagt

Let op de hygiëne bij het in en uitdoen van je lenzen

Tijdens een kampeervakantie spendeer je natuurlijk veel tijd in de natuur. Het is daarom belangrijk om extra goed te letten op de hygiëne bij het in- en uitdoen van je lenzen. Was je handen uitvoerig met water en maak eventueel ook gebruik van een desinfecterende handgel.

Naast je eigen handen is het ook belangrijk om aan de omgeving te denken. Als je gebruikmaakt van gedeeld sanitair, raden wij je aan om vooraf de wastafel af te nemen met een desinfecterend doekje. Mocht je lens dan onverhoopt op de wastafel vallen, dan weet je zeker dat hij nog schoon is.

Neem oogdruppels mee op vakantie

Tijdens het kamperen kunnen je ogen in aanraking komen met zandkorrels of ander vuil. Je kunt hierdoor last krijgen van rode en droge ogen of juist van tranende ogen. Het is fijn om dan oogdruppels bij de hand te hebben. Oogdruppels kunnen je ogen reinigen en verzachten, waardoor het geïrriteerde gevoel sneller zal verdwijnen.

TIP: Blijven je ogen geïrriteerd aanvoelen? Haal je lenzen dan uit het oog en maak ze schoon met een beetje lenzenvloeistof.

Bescherm je ogen tegen de zon (en insecten!)

Tijdens je vakantie wil je natuurlijk heerlijk kunnen ontspannen en genieten van de zon. Het is dan niet alleen belangrijk om je huid, maar ook je ogen te beschermen. Langdurige blootstelling aan UV-straling kan namelijk zorgen voor tranende of brandende ogen, en soms zelfs hoofdpijn veroorzaken. Door een zonnebril te dragen beperk je deze risico’s tot een minimum. Een leuke bijkomstigheid is dat een zonnebril ook je ogen beschermt tegen vliegjes en andere insecten. Want er is niets zo vervelend als een vliegje in je oog!

Met deze tips kun je zorgeloos van je kampeervakantie genieten. Ben je ook van plan om het strand te bezoeken? Vergeet dan niet om ook ons artikel met strandtips voor contactlensdragers te lezen. Wat je plannen ook zijn, het team van 123Lens wenst je in elk geval een hele fijne vakantie!

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *